lördag 4 april 2009

Mona rätta syndabocken

Katastrofsiffror i opinionsundersökningar och rekordlågt förtroende för Mona Sahlin och vad får vi då se för utspel från S, jo avgå Wanja! Åtminstone från AMF medan hon uppenbarligen har fortsatt förtroende inom LO och där bör "koncentrera sig på att bygga upp förtroendet för LO". Hmm, lycka till.

Trots det tidigare stödet verkar hon nu genom sitt allt annat än proffsiga agerande i AMF-härvan få finna sig i att bli petad. Såväl Sahlin som Baylan och vänsterkollegorna anger spelet kring AMF som orsaken till tappet. I och med att varannan svensk tycker att Wanja bör avgå känns detta mer som ett nytt populistiskt utspel, inte heller denna gång särskilt lyckat.

Mona är enligt mig det största problemet för Socialdemokraterna då hon helt enkelt inte är inte mogen uppgiften. Förvirrade oklara besked kring den egna politiken och slagordsliknande kritik mot alliansen. Det har varit en lång räcka av misslyckade utspel och feltajmade beslut från S-ledningen det sista halvåret och det är nog den största anledningen till att Moderaterna idag är det största partiet. Borgliga sympatisörer verkar ju annars ha motstridiga känslor kring Moderaternas politik.

Hans på bloggen Motpol konstaterar att i brist på alternativ får vi "helt enkelt stå ut med en moralistisk, förmynderiförespråkande och integritetskränkande borgerlig regering ett tag till".

Dick Erixon anser inte att alliansen tagit någon ideologisk strid med S och att det är arbetslinjen som "väckt gynnsamma reaktioner hos svenska folket".

Fler kommentarer: Henrik Alexandersson skriver på sin blogg att "Socialdemokraternas problem är att de ser vad som håller på att hända, men utan att veta vad de skall göra åt det. Förnyelsen av partiet har gått i baklås".

Johan Norberg noterar "att de två partier som står för straffskatt på utbildning, reglerad arbetsmarknad och ett välkontrollerat Bodströmsamhälle tillsammans nu får 66,4 procent av väljarsympatierna".

__________
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken totata hycklerska och vindflojel Mona Sahlin ar.
Forra veckan gav hon sitt fulla stod till Wanja innan hon ens visste resultatet av revisorernas utredning och nu ar allt Wanjas fel.
Det forlorade fortroendet inom LO ar givetvis Wanjas men Mona Sahlin ar helt ansvarig for socialdemokraternas tillbakagang.
Hennes enfaldiga dagispladder pa alla omraden ar skalet till Socialdemokraternas forlorade fortroende, Wanjas betydelse for det ar marginellt..
Nu kommer Mona Sahlin med kvalificerat skitsnack for att skylla sitt egna inkompetenta handlande pa Wanja.
Sparka ut henne omedelbart en sadan hycklerska har ingen plats i svensk politik